Du kan møde elever fra STU Skivefjord til Green Innovation Week hvert år i september. Green Innovation Week er et stort, årligt tilbagevendende event, hvor elever, studerende, virksomheder, forskere, iværksættere og borgere samles om grøn innovation og grønne aktiviteter.

STU Skivefjord tænker den grønne omstilling ind i vores aktiviteter og vi har valgt at engagere os i Green Innovation Week, som finder sted i og omkring Elværket Skive. Det gør vi ved at deltage sammen med flere hundrede andre lokale skoleelever, gymnasieelever og elever fra videregående uddannelser.

Man kan bl.a. møde os på eventpladsen og få et indblik i det unikke samarbejde mellem STU Skivefjord og Salling Autogenbrug, hvor elever viser, hvordan de sikrer skrottede bilers restmaterialer, som kan genanvendes og upcycles til nye produkter. 

Vi har indgået et unikt og værdifuldt samarbejde med Salling Autogenbrug, der året rundt fungerer som praktikplads for nogle af vores elever. Her lærer de unge at være en del af en arbejdsplads, men de får også kendskab til og en bevidsthed om bæredygtighed, når de hos Salling Autogenbrug skiller biler ad, så de enkelte dele kan genbruges.  

Hvert år i oktober har vi den årlige æblemostfremstilling. Det sker i samarbejde med Mobilmost, som er en lokalforankret virksomhed med adresse i Skive.

Mobilmost kommer med deres kørende produktionsanlæg og stiller op hos STU Skivefjord. På det mobile mosteri kan vi i løbet af dagen moste mere end 1000 kilo æbler med et udbytte på omkring 600 liter æblemost, der sælges i kantinen.

Undersøgelser fra Landbrug & Fødevarer viser, at der hvert år ligger fem millioner kilo æbler og pærer og rådner op i de danske haver. Nedfaldsfrugten vurderes at have en samlet værdi på 50 millioner kroner i supermarkedspriser.

Hos STU Skivefjord indsamler vi æbler, der ellers er i risiko for at gå til spilde og i stedet producerer vi det lækreste æblemost.

I dagligdagen forsøger vi altid at indtænke bæredygtighed i alt hvad vi gør med stort fokus på at mindske madspild, men særligt for denne dag oplever vores elever fra jord til bord-processen på nært hold. 

Vi deltager hvert år i Skolernes Motionsdag og har tidligere gennem flere år deltaget i Specialskolernes Landsidrætsstævne.

I det daglige er idræt og motion på skemaet hos STU Skivefjord tilpasset for den enkelte elev. Men vi vægter også at deltage i større fællesaktiviteter, som vi kan være sammen om.

Det handler både om den forberedende fysiske træning, men også om det sociale fællesskab og kammeratskabet, der opstår på tværs af linjerne. 

Vi er stolte af alle de flotte præstationer og placeringer, hvor unge sportsudøvere fra STU Skivefjord har været på vinderpodiet til stævner indenfor discipliner som atletik, svømning og hockey. Den hårde træning har gennem årene udmøntet sig i et hav af medaljer til såvel hold som til individuelle deltagere.  

Men selv når der er medaljer på spil, er der altid et stærkt fællesskab blandt de unge til stævner og fælles motionsdage. De bakker hinanden op med masser af smil, kram og klapsalver.

 

Sidst opdateret

06.12.2023

Ansvarlig redaktør